Publikrekord Sveriges Herrlandslag

Sveriges mest besökta match i fotboll var mot Västtyskland 1965. På den tiden var det endast 3 lag i gruppspelet. Förutom Västtyskland spelade även Sverige mot Cypern. Efter att ha inlett med ett kryss borta mot tyskarna och en säker 3-0 seger hemma mot cyprioterna så var det nu dags för nyckelmatchen – Västtyskland hemma.

Sverige tog ledningen med 1-0 i den 44:e minuten. Västtyskland kvitterade dock nästan direkt på avsparken som följde. I den andra halvleken gjorde bortalaget även 2-1 och Sverige missade VM. I slutspelet i VM 1966 gick sedan tyskarna hela vägen till VM-final där man förlorade mot England. Längre ner på sidan kan du se alla målen från matchen.

Publikrekordet på nuvarande hemmaplanen Friends Arena sattes mot Luxemburg i oktober 2017 – 50 022 åskådare kom för att se Sverige vinna med 8-0.