Historien bakom smeknamnet “The Red Devils” för Manchester United

Manchester United, en av världens mest framgångsrika och populära fotbollsklubbar, är känt som “The Red Devils”. Detta smeknamn har en intressant historia och kopplas till klubbens färger, identitet och kultur. Här följer en genomgång av hur smeknamnet “The Red Devils” uppstod och vad det betyder för Manchester United och dess fans.

Smeknamnets ursprung “The Red Devils”

Smeknamnet “The Red Devils” har sitt ursprung i 1960-talet, under ledning av den legendariske tränaren Sir Matt Busby. Busby blev inspirerad av smeknamnet för den franska rugbyklubben “Les Diables Rouges”, som betyder “De Röda Djävlarna” på svenska. Han ansåg att smeknamnet skulle ge Manchester United en stark och djärv identitet samt skapa en känsla av mystik och rädsla hos motståndarna.

Busby började använda smeknamnet “The Red Devils” inofficiellt för att beskriva sitt lag, och det dröjde inte länge förrän fansen och media anammade det. Smeknamnet blev snart en del av klubbens identitet och populariserades ytterligare under 1960- och 1970-talen, då Manchester United upplevde en period av stor framgång.

Symbolen tar form – Djävulen i klubbemblemet

Efter att smeknamnet “The Red Devils” hade etablerats som en del av Manchester Uniteds identitet, beslutade klubben att införliva en djävul i sitt emblem. 1970 infördes en stiliserad djävul i klubbemblemet, och den har varit en del av designen sedan dess. Djävulen symboliserar både smeknamnet och den röda färgen som Manchester United bär på sina matchställ.

Emblemets djävul är oftast avbildad med en treudd, en symbol som förknippas med djävulen i västerländsk mytologi. Treudden representerar kraft, auktoritet och kontroll, vilket passar väl in på Manchester Uniteds image som en dominant och framgångsrik fotbollsklubb.

Fansens stolthet: “The Red Devils” och supporterkulturen

För Manchester Uniteds fans är smeknamnet “The Red Devils” en viktig del av klubbens identitet och supporterkultur. Fansen omfamnar smeknamnet och dess kopplingar till klubbens färger, historia och image. Det skapar en känsla av samhörighet och gemenskap bland supportrarna, både på och utanför arenan.

Smeknamnet “The Red Devils” används flitigt av fansen när de hejar på sitt lag, och det har också inspirerat en mängd supporterlåtar.

Annons: Se ditt Klimatavtryck gratis - på bara 5 minuter hos Climatehero!