Champions League-finalen 1999 Manchester United – Bayern München

red Manchester United shirt

Champions League-finalen 1999 mellan Manchester United och Bayern München är en av de mest minnesvärda matcherna i fotbollshistorien. För United var det en chans att vinna den prestigefyllda turneringen för första gången på 31 år, medan Bayern München hade chansen att vinna sin tredje Champions League-titel.

Snabblänkar till innehållet

Första halvlek

Matchen spelades på Camp Nou i Barcelona inför en publik på över 90 000 personer. Bayern München dominerade första halvlek och tog ledningen genom en målskytt i Mario Basler i den 6:e minuten. United hade svårt att komma in i matchen och Bayern München fortsatte att dominera under resten av halvleken.

Andra halvlek

I andra halvlek visade Manchester United en imponerande uppvisning av karaktär och beslutsamhet. Tränaren Sir Alex Ferguson bytte in Teddy Sheringham och Ole Gunnar Solskjær i den 67:e minuten, vilket skulle visa sig vara en avgörande faktor i matchen.

Bayern München höll sig kvar i ledningen fram tills den 90:e minuten, då United fick en hörna. David Beckham slog en perfekt hörna som Teddy Sheringham nickade in i mål och kvitterade till 1-1. Med bara några minuter kvar av matchen fick United en till hörna. Beckham slog även denna hörna som Sheringham nickade vidare till Solskjær som avslutade bollen i mål. Manchester United vann matchen med 2-1 och tog hem sin första Champions League-titel på 31 år.

Efterspel

Champions League-finalen 1999 anses vara en av de mest dramatiska matcherna i fotbollshistorien och är fortfarande ihågkommen av många fans runt om i världen. Uniteds seger i matchen cementerade klubbens position som en av Europas största fotbollsklubbar, och lagets förmåga att kämpa sig tillbaka från ett underläge för att vinna matchen har gjort den till en av de mest minnesvärda fotbollsmatcherna någonsin.

Annons: Se ditt Klimatavtryck gratis - på bara 5 minuter hos Climatehero!