Hur lång tid tar det innan spelschemat i Bundesliga fastställs?

Tyska Bundesliga skiljer sig lite gentemot andra fotbollsligor i Europa när det kommer till fastställande av matchdagar och avsparkstider. Precis som i de flesta ligor är själva spelordningen (vilket lag som möter varandra) fastslagen tidigt men själva speldagen och tiden för matchstart bestäms senare. För dig som planerar att göra en fotbollsresa i Tyskland är det alltså extra viktigt att se till att avsparkstiden är bekräftad och slutgiltig innan du bokar din resa.

Hur långt innan bestäms avsparkstiden i Bundesliga?

Normalt bestäms exakt avsparkstid och matchdag mellan 6-8 veckor innan spelomgången ska spelas.

Vilka dagar spelas matcher i Bundesliga på?

De flesta matcherna i Bundesliga spelas på lördagen med avsparkstid klockan 15.30. De brukar även spelas en match på fredagen samt två till tre matcher på söndagen. Det är sällan det spelas matcher mitt i veckorna.

Varför fastställs avsparkstiderna i Bundesliga så sent?

En del av orsaken är som så många andra gånger – pengar. Genom att bestämma avsparkstider så kort inpå som möjligt kan TV-bolagen optimera vilka matcher som spelas samtidigt (eller snarare inte samtidigt). En annan orsak är både inhemskt och europeiskt cupspel. Genom att lägga det exakta spelschemat sent kan man minimera krockar och inställda matcher för lag som går långt i de olika cuperna.

Annons: Se ditt Klimatavtryck gratis - på bara 5 minuter hos Climatehero!